Inszalag huzodas

Tisztelt Dr úr/nő!

Májusban volt egy térdszalag húzódásom, ezzel voltam orthopedián is. Az orvos megvizsgált, a bal térdem belső felén a meniscus nyomásra érzékeny volt. Voltam röntgenen, ultrahangon. Az eredmények semmi kórosat, elváltozást nem mutattak.

A térdem be volt dagadva, és járásnál nyomást éreztem, kattogott is a térdem. Kaptam, gyulladás csökkentő és fájdalomcsillapító tapaszt. (Nem ropogott. Kattanáskor nem fájt) Az orvos azt mondta hogy a térdem stabil, és a vizsgálatkor sem tapasztalta, hogy esetleg a lábamban nem tartanának megfelelően a szalagok. Elég sokáig mankóztam, kíméltem a térdem. (Lehet hogy ez sem tett túl jót?)

Kicsit el is vékonyodott ez a lábam. Kb 1,5 hónapja járok magán gyógytornászhoz. Azóta sokat javult, már tudok vele sétálni. Viszont a kattogás megmaradt, nem érzek fájdalmat, csak nagyon zavaró. Kicsit olyan érzés mintha valami kipattanna a helyéről. Ezt pl néhány gyógytorna gyakorlat után elkezdi, majd bizonyos gyakorlatok után abba hagyja.

Kissé hajlított térddel megyek, ha teljesen nyújtva rálépek a lábamra egy idő után elkezdi a kattogást. Lépcsőzést nem merénylem meg, nem akarom hogy megeröltessem a térdem. Összegezve, kattog néha a térdem (járásnál egy bizonyos idő után) nincs bedagadva és nem fáj. Ön szerint mi lehet a kattogás okozója? Nagyon félek a műtétes témáktól.. 🙁 Válaszát előre köszönöm!

Üdvözlettel, Alíz

One Response to Inszalag huzodas

  1. Marci says:

    T.Doktor úr/nő! 14 éves koromban lassan már 7 éve eltört mind a két csuklóm egyszerre, és mindkettőt altatásban kellett helyre tenni. 4 hétig volt gipszben mind a két kezem majd a röntgen után a jobb további 1 hétig. Mikor levették a gipszet mind két csuklóm nagyon vékony volt mint ha teljesen elsorvadtak volna. A kézfejem és az ujjam is kicsi lett. A kézfejem kicsi, keskeny és vékony lett az ujjaim rövidebbek és nagyon vékonyak lettek. Valamit vastagodtak azóta a csuklóim, de még mindig nagyon messze vannak a normálistól. A kézfejeim még mindig kicsik és vékonyak és az ujjaim is rövidek és vékonyak nagyon. Azóta sportoltam is éveken át kosárlabdáztam, kondi terembe is jártam szóval terheltem a kezeimet. A kezem olyan látványt nyújt mint ha nem fejlődött volna ki normálisan. Az eset előtt semmi különös probléma nem volt a kezemmel és a csuklómmal és az alkatomhoz képest normál méretűek volt. 185cm magasságomhoz és 75-80 kilómhoz meg pláne nagyon kicsi a kezem.Mi lehet ennek az oka?Van valami megoldás amivel lehet javítani ezen a problémán vagy életem végéig akkora kézzel és olyan vékony csuklóval kell éljek mint 1 kis gyereké? Ez nagyon egyedi probléma lenne? Több ismerősőmnek tört el a csuklója hasonló korban és nem volt ilyen problémájuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Gazduire Web Claus