Anna – Övsömör és utóhatás ?

Kedves Doktor,

Febr.13-án övsömörre egy 6 napos, fokozatosan csökkenő Methylprednisolone 4mg, és 10 napos napi 5 tabletta Acyclovir 800mg gyógyszert írt fel az orvos. Ennek hatására az övsömör szépen visszahúzódott mielőtt a hólyagok kifejlődtek volna, a gyógyszer szedés befejeztével — és lehet, h ez a dolgok véletlen egybeesése — iszonyú fájdalom lépett fel deréktól lefele mindkét lábam teljes hosszában.

Nem akarok több gyógyszert szedni. Mi mást tehetek, hogy legalább csökkentsem vagy megszüntessem a fájdalmat? (A gyógyszer szedés ideje alatt mellékhatást nem tapasztaltam.)

Köszönettel, – anna –

One Response to Anna – Övsömör és utóhatás ?

  1. Orvos says:

    Kedves Anna az ovsomort egy virus okozza es ilyenkor az idegszalak gyulladnak be , ezert van a sokszor kibirhatatlan fajas, eges, ami kisugarzik a vegtagokba, attol fugg hogy hol van, mert ez kialakulhat arcon, mellkason, haton, ezert az elnevezes “ovsomor”. Kezelese hosszadalmas, tarthat egy honapig is. Ilyenkor egy virusolo kezelest kap es gyulladascsokkentot, esetleg meg olyan kezelest, amely az idegszalakat erositi, erre jo a Milgamma N tabletta, amely egy B komplex vitamint tartalmaz. Ennek a betegsegnek enyhebb es sulyosabb lefolyasa is van, fajdalmasabb, hosszantarto tunetek.Ha az on tunetei tovabb jelentkeznek azt ajanlom forduljon orvoshoz, hogy akar egy utokezelessel is megszunjenek a kellemetlen, jelenlegi problemai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Gazduire Web Claus